O Akademii Smaku

Akademia

Akademia Smaku to pierwszy taki kompleksowy kurs gotowania online, łączący: wiedzę, praktykę i pomysłowe, kreatywne rozwiązania. Dzięki niemu każdy, niezależnie od tego, jak zaawansowany jest w kulinarnej sztuce, może zostać prawdziwym mistrzem w swojej kuchni.

Akademia Smaku to także społeczność osób kochających gotowanie, dzielących się ze sobą praktycznymi kuchennymi sposobami i inspiracjami. Opiekę merytoryczną nad Akademią sprawują: profesjonalny szef kuchni i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak, bloger kulinarny Tomasz Lach, autor popularnego bloga: zajadam.pl oraz znany z show „Hell's Kitchen”, vloger Piotr Ogiński, który dzieli się swoimi umiejętnościami na kanale YouTube: „Kocham gotować”.

W gotowaniu asystuje im, głodna kulinarnej wiedzy aktorka Katarzyna Glinka. Poza wspólnym gotowaniem z ekspertami, Kasia wciela się też w rolę zwariowanej sąsiadki Zosi i prezentuje swój komediowy talent w mini-serialu „Akademia Smaku Zosi i Tomka”.

Akademia Smaku to nie tylko nauka gotowania, ale też możliwość spotkania na żywo z ekspertami podczas warsztatów kulinarnych oraz konkursy! Pilni i aktywni uczniowie Akademii otrzymają także specjalne nagrody.

Jesteś pełen pomysłów i już gotujesz się by je przedstawić? Ty też możesz podzielić się z nami swoimi przepisami i wskazówkami. Wystarczy, że założysz u nas bezpłatne konto. Gwarantuje ono dostęp do wszystkich treści opublikowanych w serwisie. Dzięki niemu będziesz mógł także obserwować, jak rozwijasz swoje umiejętności.

Interesujesz się gotowaniem i chcesz poznać niekonwencjonalne metody usprawniające gotowanie?

Chcesz dowiedzieć się więcej o produktach, które wykorzystujesz w kuchni?

Obejrzyj wszystkie video warsztaty Akademii Smaku i zdobądź nasz certyfikat!

Akademia Smaku na planie

Akademia Smaku to gotowanie.. tak, to gotowanie na planie. Ze smakiem, ze sporą dawką dobrego humoru i szczyptą nieprzewidzianych wydarzeń, jak to w kuchni. Zobaczcie, jak Katarzyna Glinka i Tomasz Jakubiak oraz blogerzy tworzą warsztaty kulinarne.



Głębia Smaku

Choć tradycyjnie to mieszkańcy słonecznej Italii utożsamiani są z makaronem, jednak Polacy nie ustępują im pod względem miłości do niego. Jest dobry na każdą okazję, jako danie główne podczas wystawnego obiadu i jako przekąska podczas spotkania z przyjaciółmi. Podawany zarówno w wersji wytrwanej, jak i słodkiej zdobył serca naszych rodaków.

Zobacz magazyn