Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Farsz do pierogów

Farsz do pierogów

Domowe pierogi to rarytas kojarzony z wizytami u babci? Pyszne pierogi z ulubionym farszem przygotujesz samodzielnie w domu – to nic trudnego. Pierogi z mięsem Jak zrobić farsz na...

Czytaj więcej
Farsz do pierogów
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół
alert ikona
Brak przepisów spełniających kryteria

 

Domowe pierogi to rarytas kojarzony z wizytami u babci? Pyszne pierogi z ulubionym farszem przygotujesz samodzielnie w domu – to nic trudnego.

Pierogi z mięsem

Jak zrobić farsz na pierogi z mięsem? Warto wykorzystać sposób babć, jednego dnia ciesząc się aromatycznym rosołem na mięsie drobiowym i wołowym, drugiego dnia z wystudzonego, zmielonego i doprawionego mięsa z rosołu przygotowując farsz na pierogi. Mięsny farsz na pierogi można przygotować także ze zmielonego mięsa z kurczaka, kaczki czy gęsi lub z surowego mięsa wieprzowego lub wołowego uduszonego – ciasta nie napełniamy surowym mięsem.

Pierogi ruskie

Farsz do pierogów ruskich to wymieszane ugotowane, wystudzone i przepuszczone przez praskę ziemniaki z dodatkiem twarogu i zeszklonej cebulki, doprawione solą i dużą ilością pieprzu. Pierogi ruskie dobrze komponują się z masłem lub zeszkloną cebulką z chrupiącym bekonem.

Pierogi z kapustą i grzybami

Na farsz do pierogów z kapustą i grzybami potrzebne będą suszone grzyby leśne i kapusta kiszona. Ugotowaną do miękkości i wystudzoną kapustę z grzybami należy odcisnąć i drobno posiekać lub zmielić w maszynce. Taki farsz najczęściej przygotowuje się do pierogów na Wigilię. Rzadko podaje się je prosto z wody – odsmażone na maśle z chrupiącym i zrumienionym ciastem smakują doskonale w towarzystwie barszczu czerwonego.