Kotlety jajeczne
Niektórym być może danie z posiekanych jajek na twardo przypomni szkolną stołówkę, ale ci zdziwią się, jak smaczne mogą być odpowiednio przygotowane wege kotlety ze składników dostępnych pod ręką....
Czytaj więcej
Niektórym być może danie z posiekanych jajek na twardo przypomni szkolną stołówkę, ale ci zdziwią się, jak smaczne mogą być odpowiednio przygotowane wege kotlety ze składników dostępnych pod ręką. Kotlety z jajek to szybki sposób na tani i łatwy obiad.
Wegetariańskie kotlety – przepis
Pyszny obiad bez mięsa przygotujesz z ugotowanych wcześniej (można to zrobić już dzień lub kilka godzin wcześniej) jajek na twardo, drobniutko posiekanych z dodatkiem cebulki, namoczonej bułki, soli, pieprzu i szczypiorku lub natki pietruszki. Wszystkie składniki należy wymieszać z surowym jakiem i wyrobić niewielkie kotleciki – tak jak kotlety mielone, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Z dodatkiem sałatki z miksu sałat, kiszonego ogórka i pomidorów oraz pieczonymi ziemniaczkami, wegetariańskie kotlety z jajek znikną z talerza w mig. Dobrze smakują z dodatkiem sosów: chrzanowego, musztardowo-miodowego lub pomidorowego.