Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Niektórym być może danie z posiekanych jajek na twardo przypomni szkolną stołówkę, ale ci zdziwią się, jak smaczne mogą być odpowiednio przygotowane wege kotlety ze składników dostępnych pod ręką....

Czytaj więcej
Kotlety jajeczne
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół
alert ikona
Brak przepisów spełniających kryteria

 

Niektórym być może danie z posiekanych jajek na twardo przypomni szkolną stołówkę, ale ci zdziwią się, jak smaczne mogą być odpowiednio przygotowane wege kotlety ze składników dostępnych pod ręką. Kotlety z jajek to szybki sposób na tani i łatwy obiad.

Wegetariańskie kotlety – przepis

Pyszny obiad bez mięsa przygotujesz z ugotowanych wcześniej (można to zrobić już dzień lub kilka godzin wcześniej) jajek na twardo, drobniutko posiekanych z dodatkiem cebulki, namoczonej bułki, soli, pieprzu i szczypiorku lub natki pietruszki. Wszystkie składniki należy wymieszać z surowym jakiem i wyrobić niewielkie kotleciki – tak jak kotlety mielone, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Z dodatkiem sałatki z miksu sałat, kiszonego ogórka i pomidorów oraz pieczonymi ziemniaczkami, wegetariańskie kotlety z jajek znikną z talerza w mig. Dobrze smakują z dodatkiem sosów: chrzanowego, musztardowo-miodowego lub pomidorowego.