Panini
Kanapka we włoskim stylu przygotowana na bazie bułki ciabatty z wędliną, grillowanym kurczakiem, serami i sałatą, często podawana na ciepło to idealny pomysł na śniadanie, lunch czy kolację. Panini...
Czytaj więcej
Kanapka we włoskim stylu przygotowana na bazie bułki ciabatty z wędliną, grillowanym kurczakiem, serami i sałatą, często podawana na ciepło to idealny pomysł na śniadanie, lunch czy kolację. Panini mają w swojej ofercie sieciowe sklepy z pieczywem, ale pyszną kanapkę na ciepło, wypełnioną ulubionymi składnikami przygotujesz samodzielnie w domu.
Domowe panini
Przepis na panini jest banalnie prosty, w wersji na ciepło, przekrojoną na pól ciabattę podgrzej na patelni lub tosterze czy grillu możesz to zrobić także po wypełnieniu kanapki dodatkami. Domowe panini przygotujesz z grillowanym kurczakiem, pokrojoną w plastry papryką czerwoną i żółtą, ogórkiem świeżym, plastrem sera żółtego i kilkoma liśćmi sałaty. Dodatkiem do panini może być także pasta oliwkowa, awokado lub sos czosnkowo-cebulowy Mosso. Panini z szynką, salami lub kurczakiem w wersji mięsnej, przygotujesz także z serami pleśniowymi, halloumi, mozzarellą lub z samymi warzywami – pieczonymi pomidorami, jajkiem na twardo i sałatą – masłową, rukolą, roszponką lub inną ulubioną.