Sprawdź się!

Quiz - Co wiesz o gotowaniu?

Jajko w koszulce to inaczej?

Jajko w koszulce to inaczej?

 Jajko w koszulce to inaczej?

Jeśli wrzucamy coś na chwilę do gorącej wody, to:

Jeśli wrzucamy coś na chwilę do gorącej wody, to:

 Jeśli wrzucamy coś na chwilę do gorącej wody, to:

Metoda sous-vide polega na?

Metoda sous-vide polega na?

 Metoda sous-vide polega na?

Flambirowanie to nic innego, jak:

Flambirowanie to nic innego, jak:

 Flambirowanie to nic innego, jak:

Pod nazwą filet mignon kryje się:

Pod nazwą filet mignon kryje się:

 Pod nazwą filet mignon kryje się:

Sztokfisz to?

Sztokfisz to?

 Sztokfisz to?

Deglacage to technika gotowania, która polega na?

Deglacage to technika gotowania, która polega na?

 Deglacage to technika gotowania, która polega na?

Czym jest garnirowanie?

Czym jest garnirowanie?

 Czym jest garnirowanie?

Jeśli trybujemy mięso to znaczy, że je…

Jeśli trybujemy mięso to znaczy, że je…

Jeśli coś pasteryzujemy to…

Jeśli coś pasteryzujemy to…

 Jeśli coś pasteryzujemy to…