Zarejestruj się
/
Zaloguj
Kuchnia
Potrawy
Zupy
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Dla dzieci
Kiszonki i przetwory
Sosy
Sałatki i surówki
Kuchnie świata
Zdrowy fastfood
Pora dnia
Śniadanie
Drugie śniadanie
Przystawka
Obiad
Lunch
Deser
Kolacja
Specjalne okazje
Boże Narodzenie
Wielkanoc
Przyjęcia i imprezy
Przyjęcia dla dzieci
Piknik
Grill
Napoje
Grzańce
Kawy
Herbaty
Drinki
Smoothie
Koktajle
Soki
Sprzęt
Płyty grzewcze
Blendery
Roboty kuchenne (MUM)
Piekarniki
Porady
Pozostałe
Pieczenie i smażenie
Gotowanie
Przechowywanie produktów
Zdrowie i kuchnia
Okazjonalne
Infografiki
Pozostałe porady
Wnętrza
Dorota urządza siebie
Trendy
Porządek
Sprzęt
Kuchnia
Łazienka
Salon
Funkcjonalność
Sprzęty AGD
Bosch w kuchni
Bosch w domu
Dorota urządza Mateusza
Kuchnia
Potrawy
Zupy
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Dla dzieci
Kiszonki i przetwory
Sosy
Sałatki i surówki
Kuchnie świata
Zdrowy fastfood
Pora dnia
Śniadanie
Drugie śniadanie
Przystawka
Obiad
Lunch
Deser
Kolacja
Specjalne okazje
Boże Narodzenie
Wielkanoc
Przyjęcia i imprezy
Przyjęcia dla dzieci
Piknik
Grill
Napoje
Grzańce
Kawy
Herbaty
Drinki
Smoothie
Koktajle
Soki
Sprzęt
Płyty grzewcze
Blendery
Roboty kuchenne (MUM)
Piekarniki
Porady
Quizy
Wnętrza
Dorota urządza siebie
Trendy
Porządek
Sprzęt
Kuchnia
Łazienka
Salon
Funkcjonalność
Sprzęty AGD
Bosch w kuchni
Bosch w domu
Dorota urządza Mateusza
Strona główna
Kuchnia
Lista quizów
Quiz dla mięsożerców
Quizy
Sprawdź się!
Quiz dla mięsożerców
Antrykot to?
Antrykot to?
mięso otrzymywane z tuszy wołowej
wysokiej jakości mięso wieprzowe
rodzaj rostbefu
Typowy schabowy, to kotlet zrobiony z mięsa…
Typowy schabowy, to kotlet zrobiony z mięsa…
wołowego
wieprzowego
drobiowego
Skąd wzięła się nazwa steku Rib-Eye?
Skąd wzięła się nazwa steku Rib-Eye?
ze względu na tłuste „oczko” w środku steku.
kształt tego steku przypomina oko
ten stek wymaga bardzo krótkiego pieczenia i trzeba mieć na niego oko
Jeżeli ktoś zamawia stek „rare”, to znaczy, że dostanie mięso:
Jeżeli ktoś zamawia stek „rare”, to znaczy, że dostanie mięso:
mocno wysmażone
mocno krwiste
krwiste
Z której części pochodzi golonka?
Z której części pochodzi golonka?
3
9
2
Co to jest szponder?
Co to jest szponder?
partia mięsa otaczająca dolny odcinek żeber
mięso pochodzące z szyi krowy
inna nazwa golonki
Ile razy w tygodniu można jeść czerwone mięso?
Ile razy w tygodniu można jeść czerwone mięso?
1-2 razy
bez ograniczeń
4 razy
Skąd pochodzi nazwa steku T-bone?
Skąd pochodzi nazwa steku T-bone?
od specjalnego rodzaju cięcia, które zostawia w steku kość w kształci litery T
od gatunku krowy, z której te steki są pozyskiwane
T-bone to nazwisko amerykańskiego rzeźnika, który jako pierwszy użył steku tego rodzaju
Jaki był pierwszy posiłek, który człowiek zjadł na księżycu?
Jaki był pierwszy posiłek, który człowiek zjadł na księżycu?
stek
bekon
hamburger
Czym charakteryzuje się rostbef?
Czym charakteryzuje się rostbef?
jest to najdelikatniejszy w smaku fragment tuszy
jest najchudszym kawałkiem mięsa
smaży się go zawsze z kością