Zarejestruj się
/
Zaloguj
Kuchnia
Potrawy
Zupy
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Dla dzieci
Kiszonki i przetwory
Sosy
Sałatki i surówki
Kuchnie świata
Zdrowy fastfood
Pora dnia
Śniadanie
Drugie śniadanie
Przystawka
Obiad
Lunch
Deser
Kolacja
Specjalne okazje
Boże Narodzenie
Wielkanoc
Przyjęcia i imprezy
Przyjęcia dla dzieci
Piknik
Grill
Napoje
Grzańce
Kawy
Herbaty
Drinki
Smoothie
Koktajle
Soki
Sprzęt
Płyty grzewcze
Blendery
Roboty kuchenne (MUM)
Piekarniki
Porady
Pozostałe
Pieczenie i smażenie
Gotowanie
Przechowywanie produktów
Zdrowie i kuchnia
Okazjonalne
Infografiki
Pozostałe porady
Wnętrza
Dorota urządza siebie
Trendy
Porządek
Sprzęt
Kuchnia
Łazienka
Salon
Funkcjonalność
Sprzęty AGD
Bosch w kuchni
Bosch w domu
Dorota urządza Mateusza
Kuchnia
Potrawy
Zupy
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Dla dzieci
Kiszonki i przetwory
Sosy
Sałatki i surówki
Kuchnie świata
Zdrowy fastfood
Pora dnia
Śniadanie
Drugie śniadanie
Przystawka
Obiad
Lunch
Deser
Kolacja
Specjalne okazje
Boże Narodzenie
Wielkanoc
Przyjęcia i imprezy
Przyjęcia dla dzieci
Piknik
Grill
Napoje
Grzańce
Kawy
Herbaty
Drinki
Smoothie
Koktajle
Soki
Sprzęt
Płyty grzewcze
Blendery
Roboty kuchenne (MUM)
Piekarniki
Porady
Quizy
Wnętrza
Dorota urządza siebie
Trendy
Porządek
Sprzęt
Kuchnia
Łazienka
Salon
Funkcjonalność
Sprzęty AGD
Bosch w kuchni
Bosch w domu
Dorota urządza Mateusza
Strona główna
Kuchnia
Lista quizów
Quiz Tomasza Lacha
Quizy
Sprawdź się!
Quiz Tomasza Lacha
Jak sprawić, by pieczony w domu chleb miał chrupiącą skórkę?
Jak sprawić, by pieczony w domu chleb miał chrupiącą skórkę?
na dno piekarnika trzeba wstawić tackę z lodem lub bardzo zimną wodą
trzeba posmarować wierzch chleba żółtkiem jajka
piec w temperaturze 180 stopni
Ile domowego masła zrobimy z 0,5 litra śmietany?
Ile domowego masła zrobimy z 0,5 litra śmietany?
ok. 150g
ok. 350 g
ok. 500 g
Do jakich potraw pasuje anyż?
Do jakich potraw pasuje anyż?
dziczyzna, czerwona kapusta, marchew, buraki
do bigosu
baranina, zupy, marynaty
Po czym poznajemy dobre awokado?
Po czym poznajemy dobre awokado?
powinno być twarde
skórka powinna się delikatnie uginać pod naciskiem palca
powinno być bardzo miękkie
Z czego robi się falafel?
Z czego robi się falafel?
z ciecierzycy
z baraniny
z połączenia mięsa wieprzowego i soczewicy
Jak uratować przesoloną zupę?
Jak uratować przesoloną zupę?
dolać wody
wrzucić połówkę surowego ziemniaka
dodać łyżkę oliwy
Co zrobić, by zielone warzywa na traciły koloru podczas gotowania?
Co zrobić, by zielone warzywa na traciły koloru podczas gotowania?
dodać octu do wody
posolić na początku gotowania
dodać do wody pół łyżeczki cukru
Ile kalorii ma 100 g masła orzechowego?
Ile kalorii ma 100 g masła orzechowego?
160 kcal
700 kcal
1200 kcal
Jak zrobić idealną jajecznicę?
Jak zrobić idealną jajecznicę?
dodać do niej śmietany
przyprawić ją kurkumą
trzeba mieszać ją drewnianą łyżką
Z czego przygotowuje moje ulubione polskie pesto?
Z czego przygotowuje moje ulubione polskie pesto?
z bazylii
z pietruszki
ze szpinaku