Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

CombiZone – skuteczny sposób na równomierne ogrzewanie brytfanny

CombiZone – skuteczny sposób na równomierne ogrzewanie brytfanny
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Gotowanie w naczyniach o wydłużonym kształcie, czyli we wszelkiego typu brytfankach, rynienkach, garnkach do ryb i makaronu (spaghetti, tagliatelle) sprawiało spory problem posiadaczom nie tylko kuchni gazowych czy elektrycznych, ale także tradycyjnych płyt indukcyjnych. Praktycznie niemożliwe było równomierne ogrzewanie całej powierzchni dna naczynia, co wpływało niekorzystnie na jakość przygotowywanych potraw.

Perfekcyjnym rozwiązaniem problemu jest funkcja CombiZone, którą dysponują płyty indukcyjne marki Bosch. Wystarczy nacisnąć jeden przycisk, aby połączyć dwie strefy grzewcze w jeden duży obszar o jednakowym poziomie mocy. Garnek ogrzeje się tak samo na całej powierzchni, a potrawa zostanie równomiernie ugotowana.