Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Domowy krem Milky Way

Domowy krem Milky Way
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Składniki: 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru 2 czubate łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowego) 2,5 szklanki mleka w proszku 2 kostki miękkiego masła (2×200 g) Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleko z cukrami aż do rozpuszczenia i uzyskania jednolitego syropu. 2 kostki masła kroimy na mniejsze części i miksujemy z przygotowanym syropem. Następnie dodajemy stopniowo mleko w proszku, ponownie miksujemy. Przekładamy do szczelnego pojemnika. Przechowujemy w lodówce, wyciągamy na godzinę przed spożyciem. Najlepiej zjeść w przeciągu tygodnia. Smacznego :]