Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jak nadać chrupkości zupie?

Jak nadać chrupkości zupie?
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Krem z brokułów podawaj z prażonymi ziarnami słonecznika i dyni. Nadadzą one zupie aromatu oraz chrupkości. Poza tym dostarczą Ci one zdrowych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na nasz organizm. Przepis na krem z brokułów Składniki: brokuł /ok 400g – 1 główka/ marchewka /300g- 3 sztuki/ por /70g/ cebula /100g- 1 sztuka/ przyprawy: pieprz, sól, papryka ostra słonecznik / 20g/ pestki dyni /10g/ woda /1l/ Przygotowanie: Do garnka wsadzamy marchewkę, por i różyczki brokułu. Wszystko gotujemy do momentu, aż warzywa zmiękną. Przekładamy warzywa do blendera i miksujemy je, a następnie łączymy z wywarem warzywnym. Doprawiamy przyprawami do smaku. Na rozgrzanej patelni prażymy ziarna słonecznika i dyni. Podajemy krem w głębokim talerzu, a na wierzch sypiemy ziarna – krem z nimi jest na prawdę pyszny