Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ciasto z truskawkami

Ciasto z truskawkami

Wczesne lato to sezon na ciasta z truskawkami – to czas, gdy owoce są najsmaczniejsze, a sezon na nie trwa krótko. Drożdżowe z truskawkami Hitem lata jest ciasto drożdżowe...

Czytaj więcej
Ciasto z truskawkami
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół
alert ikona
Brak przepisów spełniających kryteria

 

Wczesne lato to sezon na ciasta z truskawkami – to czas, gdy owoce są najsmaczniejsze, a sezon na nie trwa krótko.

Drożdżowe z truskawkami

Hitem lata jest ciasto drożdżowe z truskawkami lub połączeniem truskawek i rabarbaru z kruszonką. Samo ciasto piecze się szybko, ale łącznie z wyrastaniem drożdżowego zaczynu przygotowanie placka drożdżowego zajmuje kilka godzin.

Ciasto ucierane z truskawkami

Znacznie szybsze i równie smaczne jest ciasto ucierane z truskawkami, przygotowane z dodatkiem proszku do pieczenia – mleczno-maślany aromat i smak truskawek sprawiają, że ciasto jest jednym z najpopularniejszych letnich deserów.

Kruche ciasto z truskawkami

Kruche ciasto z truskawkami to propozycja dla amatorów szarlotki – przygotowanie ciasta jest takie samo jak w przypadku jabłecznika – zagniatamy kruche ciasto z mąki, masła, cukru i żółtek, a jabłka zastępujemy truskawkami. Ciasto doskonale smakuje podane z gałką lodów waniliowych.

Biszkopt z truskawkami

Biszkopt z truskawkami, galaretką i masą z ubitego serka mascarpone z dodatkiem słodkiej śmietanki i cukru pudru to lekka i letnia wersja tortu. Wybierając truskawki do ciasta, zwróć uwagę, by były dojrzałe i miękkie. Owoce należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą i oczyścić z szypułek przed dodaniem do wypieku.