Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem na ostro to propozycja na przełamanie tradycyjnego podania ich z serem lub z dżemem. Dzięki temu przygotujesz szybki obiad i dla tych, co lubią na słodko,...

Czytaj więcej
Naleśniki z mięsem
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół
alert ikona
Brak przepisów spełniających kryteria

 

Naleśniki z mięsem na ostro to propozycja na przełamanie tradycyjnego podania ich z serem lub z dżemem. Dzięki temu przygotujesz szybki obiad i dla tych, co lubią na słodko, i dla tych, którzy obiad lubią wytrawny.

Naleśniki z mięsem mielonym

Możesz podać je jako klasyczne naleśniki z mięsnym farszem, zapieczone w sosie pomidorowym, posypane mozzarellą – zwykłe naleśniki zamienisz w pyszne danie, które nie wymaga wiele zachodu w kuchni. Zrolowane i zamknięte w pakieciki naleśniki z farszem z mięsa mielonego obtoczone w jajku i bułce tartej a następnie obsmażone to pyszne mięsne krokiety idealnie komponujące się z czerwonym barszczem.

Naleśniki meksykańskie – przepis

Przygotowując farsz z mięsa mielonego, dodaj kukurydzę i czerwoną fasolkę z puszki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz mieszankę słodkiej i ostrej papryki w proszku, całość duś w niewielkiej ilości sosu pomidorowego, tak aby farsz miało gęstą konsystencję. Uduszonym farszem nadziej naleśniki, posyp startym żółtym serem, zapiecz aż ser się rozpuści i serwuj – naleśniki meksykańskie to pyszne i syte danie.

Naleśniki z kurczakiem

Amatorom mięsa posmakuje także wersja drobiowa. Naleśniki z kurczakiem przygotujesz nadziewając naleśniki wcześniej pokrojonym w niewielką kostkę, zamarynowanym i usmażonym filetem z kurczaka lub indyka. Dla lepszego smaku kurczaka możesz poddusić z dodatkiem warzyw – szpinaku (doskonale smakuje w towarzystwie sera feta lub pleśniowego), kukurydzy w z puszki lub pomidorów.