Naleśniki z mięsem
Naleśniki z mięsem na ostro to propozycja na przełamanie tradycyjnego podania ich z serem lub z dżemem. Dzięki temu przygotujesz szybki obiad i dla tych, co lubią na słodko,...
Czytaj więcej
Naleśniki z mięsem na ostro to propozycja na przełamanie tradycyjnego podania ich z serem lub z dżemem. Dzięki temu przygotujesz szybki obiad i dla tych, co lubią na słodko, i dla tych, którzy obiad lubią wytrawny.
Naleśniki z mięsem mielonym
Możesz podać je jako klasyczne naleśniki z mięsnym farszem, zapieczone w sosie pomidorowym, posypane mozzarellą – zwykłe naleśniki zamienisz w pyszne danie, które nie wymaga wiele zachodu w kuchni. Zrolowane i zamknięte w pakieciki naleśniki z farszem z mięsa mielonego obtoczone w jajku i bułce tartej a następnie obsmażone to pyszne mięsne krokiety idealnie komponujące się z czerwonym barszczem.
Naleśniki meksykańskie – przepis
Przygotowując farsz z mięsa mielonego, dodaj kukurydzę i czerwoną fasolkę z puszki, pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz mieszankę słodkiej i ostrej papryki w proszku, całość duś w niewielkiej ilości sosu pomidorowego, tak aby farsz miało gęstą konsystencję. Uduszonym farszem nadziej naleśniki, posyp startym żółtym serem, zapiecz aż ser się rozpuści i serwuj – naleśniki meksykańskie to pyszne i syte danie.
Naleśniki z kurczakiem
Amatorom mięsa posmakuje także wersja drobiowa. Naleśniki z kurczakiem przygotujesz nadziewając naleśniki wcześniej pokrojonym w niewielką kostkę, zamarynowanym i usmażonym filetem z kurczaka lub indyka. Dla lepszego smaku kurczaka możesz poddusić z dodatkiem warzyw – szpinaku (doskonale smakuje w towarzystwie sera feta lub pleśniowego), kukurydzy w z puszki lub pomidorów.