Nóżki
Mięsne nóżki można przygotowywać zarówno na ciepło, jak i na zimno, a ze względu na mnogość pomysłów na ich przyrządzanie, to pojawiają się na stole przy okazji różnych świąt...
Czytaj więcej
Mięsne nóżki można przygotowywać zarówno na ciepło, jak i na zimno, a ze względu na mnogość pomysłów na ich przyrządzanie, to pojawiają się na stole przy okazji różnych świąt – Wielkanocy, Bożego Narodzenia czy też na imieninach. Jeśli poszukujesz przepisu na nóżki wieprzowe lub drobiowe to tutaj go znajdziesz!
Pomysły na nóżki z mięsa
Jedną z najpopularniejszych i zarazem najłatwiejszych propozycji na przyrządzenie nóżek są pieczone nóżki z kurczaka. Pierwszym krokiem jest przygotowanie marynaty - w zależności od gustów kulinarnych i naszej fantazji może być na ostro lub na słodko. Kolejny etap to włożenie mięsa do żaroodpornego naczynia i pieczenie go przez około godzinę. Nóżki z kurczaka możesz serwować np. ziemniakami lub kaszą czy też ryżem. Mięsne nóżki można także podawać w galarecie. Potrawa ta nosi nazwę zimnych nóżek. Przepis na nią nie jest skomplikowany, lecz wymaga kilku godzin na stężenie galaretki. Taka przekąska świetnie syci i doskonale smakuje!