Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Nóżki

Nóżki

Mięsne nóżki można przygotowywać zarówno na ciepło, jak i na zimno, a ze względu na mnogość pomysłów na ich przyrządzanie, to pojawiają się na stole przy okazji różnych świąt...

Czytaj więcej
Nóżki
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół
alert ikona
Brak przepisów spełniających kryteria

 

Mięsne nóżki można przygotowywać zarówno na ciepło, jak i na zimno, a ze względu na mnogość pomysłów na ich przyrządzanie, to pojawiają się na stole przy okazji różnych świąt – Wielkanocy, Bożego Narodzenia czy też na imieninach. Jeśli poszukujesz przepisu na nóżki wieprzowe lub drobiowe to tutaj go znajdziesz!

Pomysły na nóżki z mięsa

Jedną z najpopularniejszych i zarazem najłatwiejszych propozycji na przyrządzenie nóżek są pieczone nóżki z kurczaka. Pierwszym krokiem jest przygotowanie marynaty - w zależności od gustów kulinarnych i naszej fantazji może być na ostro lub na słodko. Kolejny etap to włożenie mięsa do żaroodpornego naczynia i pieczenie go przez około godzinę. Nóżki z kurczaka możesz serwować np. ziemniakami lub kaszą czy też ryżem. Mięsne nóżki można także podawać w galarecie. Potrawa ta nosi nazwę zimnych nóżek. Przepis na nią nie jest skomplikowany, lecz wymaga kilku godzin na stężenie galaretki. Taka przekąska świetnie syci i doskonale smakuje!