Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Sałatka z wołowiną

Sałatka z wołowiną

Jeśli nie masz pomysłu na smaczne, pożywne i lekkie drugie śniadanie lub na kolację, to przychodzimy z pomocą! Tym razem przedstawiamy pomysły na różne warianty sałatki z wołowiną. Tajska...

Czytaj więcej
Sałatka z wołowiną
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Jeśli nie masz pomysłu na smaczne, pożywne i lekkie drugie śniadanie lub na kolację, to przychodzimy z pomocą! Tym razem przedstawiamy pomysły na różne warianty sałatki z wołowiną.

Tajska sałatka na ciepło z wołowiną

Fanom orientalnych smaków z pewnością przypadnie do gustu pikantna i aromatyczna tajska sałatka z wołowiną. Przygotowanie dania zacznij od umycia i osuszenia mięsa, a następnie pokrojenia go w poprzek włókien. Kolejnym krokiem jest przełożenie kawałków wołowiny do miski i natarcie ich sosem teriyaki. W czasie, gdy mięso będzie nabierało orientalnego smaku, ugotuj makaron ryżowy. Gotowy makaron odsącz i włóż do miski, a następnie dodaj cienko pokrojonego ogórka, posiekaną papryczkę chilli oraz listki kolendry i mięty. Wszystkie składniki należy pomieszać i skropić odrobiną oleju sezamowego i octu ryżowego. Na sam koniec usmaż kawałki wołowiny i ułóż na sałatce. Tak przygotowane danie polej sosem teriyaki. Smacznego!

Fit sałatka z wołowiną

Dla osób będących na diecie proponujemy fit sałatkę z wołowiną. Sposób jej przyrządzenia jest naprawdę prosty. Cienkie kawałki steka należy smażyć na dobrze rozgrzanej patelni przez około dwie minuty na każdej ze stron, a następnie przełożyć na deskę do krojenia i zostawić na kilka minut, aby mięso odpoczęło. W tym czasie trzeba przygotować bazę sałatki. W tym celu do miski włóż umytą i osuszoną rukolę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Całość wymieszaj i skrop olejem orzechowym lub oliwą z oliwek. Do bazy sałatki dodaj kawałki wołowiny. Gotowe!