Fit sałatka z wołowiną
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Fit sałatka z wołowiną
Fit sałatka z wołowiną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marynata do mięsa: Do blendera wrzuć: czosnek, 2 cebule, trochę kolendry, trochę tymianku, trochę bazylii, dodaj soli pieprzu, wyciśnij pół limonki, nalej sporo oliwy i porządnie zblenduj. Mięso pokrój w cienkie paski i wrzuć do marynaty, niech chwile w niej poleży im dłużej tym lepiej. Ogórki przekrój wzdłuż na pół, wykrój z nich pestki i wkrój do miski. Cebule pokrój w piórka, szczypiorek w 2 centymetrowe kawałki, a chili w cienkie paski. Kolendrę poszarp niedbale nad miską, dodaj rukole, dopraw solą, pieprzem i dodaj trochę słodkiego sosu chili lub cukru, wymieszaj wszystko razem. Mocno rozgrzej patelnie, dodaj trochę oleju kokosowego. Wyciągnij mięso z nadmiaru marynaty i wrzuć na patelnie, smaż około 1-2 minuty na dużym ogniu. Ściągnij mięso z patelni i poczekaj aż przestygnie zanim wrzucisz do sałatki. Po dodaniu mięsa do sałatki dopraw, sosem sojowym, sosem rybnym i spora ilością soku z limonki, możesz dodać jeszcze trochę cukru wedle uznania. Wymieszaj wszystko razem.
Komentarze