Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

gotowanie warzyw strączkowych

gotowanie warzyw strączkowych
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Do garnka wlewamy wodę ( 1 1/2 szklanki ) , dodajemy 1 łyżkę oleju rzepakowego i gotujemy. Do gotującej się wody wrzucamy namoczone wcześniej strączki 1 szklankę ( u mnie ciecierzyca ) i wsypujemy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Z takimi dodatkami ugotuje się o wiele szybciej ale i też nie będzie tak wzdymająca.