Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

gotowanie warzyw strączkowych

gotowanie warzyw strączkowych
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Do garnka wlewamy wodę ( 1 1/2 szklanki ) , dodajemy 1 łyżkę oleju rzepakowego i gotujemy. Do gotującej się wody wrzucamy namoczone wcześniej strączki 1 szklankę ( u mnie ciecierzyca ) i wsypujemy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Z takimi dodatkami ugotuje się o wiele szybciej ale i też nie będzie tak wzdymająca.

Szanujemy Twoją prywatność
Gdy przeglądasz naszą stronę, chcielibyśmy wykorzystywać pliki cookies i inne podobne technologie do zbierania danych (m.in. adresy IP, inne identyfikatory internetowe) w trzech głównych celach: by analizować statystyki ruchu na stronie, by kierować do Ciebie reklamy w innych miejscach w internecie, by wyświetlać Ci filmy na naszej stronie. Kliknij poniżej, by wyrazić zgodę albo przejdź do ustawień, aby dokonać szczegółowych wyborów co do plików cookies.