Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jak zrobić przyprawę charakterystyczną dla kuchni meksykańskiej?

Jak zrobić przyprawę charakterystyczną dla kuchni meksykańskiej?
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Do najczęściej używanych przypraw należą czosnek, papryczka chilli, komosa piżmowa, anyź, goździki czy cynamon. Skorzystaj z nich, gdy chcesz nadać swoim potrawom ostrej nuty. 

Aby nadać swojemu daniu meksykańskiego charakteru warto samemu przygotować meksykańską mieszankę przypraw.
Wymieszaj ze sobą wędzone chili, suszoną ostrą paprykę, cynamon, ziarna kolendry i gotowe!
Taka przyprawa świetnie sprawdzi np. podczas przygotowania mięs.