Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jaką wanilię wybrać do deserów?

Jaką wanilię wybrać do deserów?
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Produkty z dodatkiem wanilii, szeroko dostępne w sklepach, jak np.: cukier waniliowy czy aromat waniliowy, niewiele mają wspólnego z prawdziwą wanilią.

Wanilia, pochodząca z Ameryki Południowej jest wręcz stworzona do deserów. Będzie doskonale komponować się z delikatnymi kremami, puddingami, sosami czy kruchymi ciasteczkami. Produkty z dodatkiem wanilii, szeroko dostępne w sklepach, jak np.: cukier waniliowy czy aromat waniliowy, niewiele mają wspólnego z prawdziwą wanilią. Laski wanilii zawsze muszą być wilgotne, nigdy nie kupujemy tych suchych i łamliwych. Te z kolei zawierają mało pestek, a tym samym nie są tak aromatyczne.