Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kruche Mięso

Kruche Mięso
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Gdy nie mamy czasu na długie duszenie mięsa - pieczeni, najskuteczniejszym sposobem, aby mięso w szybki sposób stało się kruche, miękkie i delikatne, jest dodanie do potrawy alkoholu. Może to być kieliszek czystej wódki, w czasie gotowania alkohol wyparuje i nie będzie wyczuwalny. Można także dodać wino, jednak ono nada potrawie charakterystyczny smak. Dobrym pomysłem jest też wsypanie odrobiny cukru, ewentualnie wrzucenie do sosu pokrojonych owoców, np. jabłek.