Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Łatwe obieranie orzechów

Łatwe obieranie orzechów
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Jeśli mamy orzechy włoskie i chcemy je obrać a mamy z tym problem, wrzucamy je na sucha patelnię i prażymy aż będzie ładnie pachniało orzechami. Czekamy aż wystygną i albo wychodzimy na dwór i dmuchamy w patelnię aby wydmuchać skórkę z nich, a jeśli nie mamy możliwości zrobienia tego na dworze, wystarczy wziąć je w palce i skórka ładnie sama schodzi.