Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Równe kotleciki z mięsa mielonego

Równe kotleciki z mięsa mielonego
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Z masy formułujemy równe krążki, które obtaczamy w bułce tartej. Żeby nam się masa nie przyklejała do dłoni, wystarczy zamoczyć je w wodzie. Mój sposób na jednakowe krążki – dużą łyżką nabieram masę do lewej dłoni, delikatnie sklejam i przekładam między palce prawej ręki (kciuk i wskazujący), które układam w okrąg. Palcami lewej ręki spłaszczam farsz. Krążki – kotleciki obtaczam w bułce tartej. Kotleciki smażymy z dwóch str. na oleju rzepakowym.

Szanujemy Twoją prywatność
Gdy przeglądasz naszą stronę, chcielibyśmy wykorzystywać pliki cookies i inne podobne technologie do zbierania danych (m.in. adresy IP, inne identyfikatory internetowe) w trzech głównych celach: by analizować statystyki ruchu na stronie, by kierować do Ciebie reklamy w innych miejscach w internecie, by wyświetlać Ci filmy na naszej stronie. Kliknij poniżej, by wyrazić zgodę albo przejdź do ustawień, aby dokonać szczegółowych wyborów co do plików cookies.