biszkopt idealny
idealny biszkopt ! - znam kilka prostych zasad aby każdy biszkopt nie tylko pięknie wyglądał ale również nieziemsko smakował ! Najważniejsze używam zimnych jajek !! , w zależności od tego jaką mamy dużą blaszkę od 6-10 jaj ! Cukier dodaję w całości (1 szklanka ) do ubitych na sztywno białek (ubijam aż kryształki cukru się rozpuszczą ) żółtka lekko zamieszane wlewam do białek ! mąkę przesiewam w osobnym naczyniu z proszkiem i jeśli biszkopt jest ciemny to dodaję kakao ! do jajek wsypuję mąkę (mieszam delikatnie do połączenia ) do masy wlewam ok 1/2 szklanki oleju (rzepakowego) i ok 1/4 szklanki wody ,mieszam takie ciasto wykładam na blaszkę wyłażoną folią aluminiową piekę standardowo 30 min w 180 "C po upieczeniu "rzucam " blaszką z bisszkoptem z wysokości ok 50 cm ! gotowe ! efekt gwarantowany