Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Domowy sok malinowy nie ma sobie równych. W Akademii Smaku pokaże jak go przygotować. Sok z malin najlepiej smakuje zalany gorącą wodą lub dodany do herbaty. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, lodów i deserów.

Składniki

1 kg malin
1/2 kg cukru

Opis wykonania

1

Maliny przebierz, umyj i pozostaw do odsączenia na cedzaku.

2

Owoce umieść warstwowo w wyparzonym, suchym słoiku (przesypując cukrem). Do dużego słoika wsyp część malin, na owoce cukier, ponownie maliny i cukier itd. Cukier powinien stanowić wierzchnią warstwę.

Przykryj ściereczką i odstaw w zacienione miejsce na 1–2 dni, aż maliny puszczą sok.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Maliny dokładnie przetrzyj przez sito, zlewając sok do garnka. Sok podgrzej na małej mocy płyty grzewczej.

4

Przygotuj słoiczki i nakrętki wyparzone wrzątkiem i osuszone. Następnie przelej gorący sok do słoików, od razu zakręć i odstaw do góry dnem. Sok malinowy pozostaw do przestudzenia.

 


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
idealny jako dodatek do wielu napojów na wszelkie chorubska i inne :)
Pafwvcio
Dobre, ale polecam dolać alkoholu :) pyszne drinki wychodzą!