Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Cytryna w kuchni

Cytryna w kuchni
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Cytryna ma wiele zastosowań w kuchni. Kilka kropel można dodać do białka, szybciej się ubije. Dzięki niej można się pozbyć charakterystycznego zapachu ryb i owoców morza. Umieszczenie skórki w mikrofali pozwoli pozbyć się zapachu dań, przetarcie naczyń po rybach skórką z cytryny usunie nieprzyjemną woń. Nasączenie gąbki kilkoma kroplami i umieszczenie jej w lodówce zlikwiduje nieprzyjemne zapachy.