Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Dodatki do zup

Dodatki do zup
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij
  1. Zupy o kremowej konsystencji
  2. Kołduny, uszka, makarony
  3. Mięsne dodatki

Zupy o kremowej konsystencji

W przypadku zup-kremów najlepiej pasować będą chrupiące dodatki. Najprościej będzie skorzystać z grzanek. Bardziej wymagający mogą wypróbować groszek ptysiowy czy warzywne chipsy.

 

Kołduny, uszka, makarony

Dobrze znane w polskiej kuchni są uszka i kołduny z przeróżnymi farszami. Do zup świetnie pasują także różnego rodzaju makarony.

 

Mięsne dodatki

Najbogatszym dodatkiem do zup będą pierogi z mięsnym farszem, paszteciki czy krokieciki. Z mięsa można uformować także małe pulpeciki, które świetnie uzupełnią smak zupy. Klopsiki można przyrządzić także z bułek czy jajek.

Do czerwonego barszczu najlepiej przygotować paszteciki, krokiety lub uszka. Do barszczu białego, żurku czy zupy jarzynowej pasują pulpeciki i klopsiki.