Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Szpinak palce lizac

Szpinak palce lizac
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Potrzebujemy: 3 peczki swiezego szpinaku 2 peczki kolendry 0,5 kg miesa mielonego ( tylko nie wieprzowe!) ryz basmati, czosnek ( tak caly, nie tylko 2 zabki :-) cytryna, przyprawy- roznego rodzaju pieprze, kumin, sol. Przygotowanie dania jest dziecinnie proste, efekt koncowy pyyyszny. No to zaczynamy: dokladnie myjemy szpinak i kroimy na niezbyt cienkie paski. Kolendre siekamy drobniutko. Na rozgrzana patelnie wrzucamy mieso mielone i po okolo 5 minutach smazenia dodajemy wycisniety czosnek oraz kolendre. Calosc smazymy kolejne 10 minut, po czym dodajemy porcjami pokrojony szpinak- dusimy, dusimy tak okolo 30 minut. W miedzyczasie dodajemy przyprawy, na koniec wycisniety sok z cytryny. W oddzielnym garnku gotujemy ryz basmati: Podajemy na jednej polowie talerzu ryz na drugiej szpinakowe cudo. Smacznego.