Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Domowa posypka cukrowa

Domowa posypka cukrowa
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Tak też robię z masa cukrową. Wiadomo, że nie zużyję całej do udekorowania toru i zawsze zostaną jakieś podeschnięte już kawałki. Znalazłam na nie rewelacyjny sposób, dzięki któremu uzyskałam przepiękną i łatwą w przygotowaniu posypkę cukrową. Kolorowe resztki ścieram na tarce o drobnych oczkach, każdy kolor na osobnym talerzyk. Zostawiam je na kilka godzin do całkowitego wyschnięcia. Od czasu do czasu trzeba ją przemieszać. Gotową przesypujemy do pojemników szczelnie zamykanych. Posypka nie powinna spleśnieć jeżeli jest dobrze wysuszona. Jej kolor możemy dowolnie komponować. Tak samo również grubość, wystarczy zetrzeć masę na tarce o większych oczkach.