Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jak gotować jajka na twardo? Ratunek dla popękanych jajek...

Jak gotować jajka na twardo? Ratunek dla popękanych jajek...
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Jajka przed gotowaniem wyciągamy z lodówki na ok.30 min, aby uzyskały temperaturę pokojową- wtedy jajka nie pękają podczas gotowania. Gdy jednak zdarzy się, że jajka popękają należy dodać łyżeczkę octu, albo całą zapałkę. W ten sposób doprowadzimy do natychmiastowego ścięcia się białka, a zawartość jajek nie wypłynie na zewnątrz.