Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Jak gotować jajka na twardo? Ratunek dla popękanych jajek...

Jak gotować jajka na twardo? Ratunek dla popękanych jajek...
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Jajka przed gotowaniem wyciągamy z lodówki na ok.30 min, aby uzyskały temperaturę pokojową- wtedy jajka nie pękają podczas gotowania. Gdy jednak zdarzy się, że jajka popękają należy dodać łyżeczkę octu, albo całą zapałkę. W ten sposób doprowadzimy do natychmiastowego ścięcia się białka, a zawartość jajek nie wypłynie na zewnątrz.

Szanujemy Twoją prywatność
Gdy przeglądasz naszą stronę, chcielibyśmy wykorzystywać pliki cookies i inne podobne technologie do zbierania danych (m.in. adresy IP, inne identyfikatory internetowe) w trzech głównych celach: by analizować statystyki ruchu na stronie, by kierować do Ciebie reklamy w innych miejscach w internecie, by wyświetlać Ci filmy na naszej stronie. Kliknij poniżej, by wyrazić zgodę albo przejdź do ustawień, aby dokonać szczegółowych wyborów co do plików cookies.