Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Migdały, orzechy i goryczka - jak się jej pozbyć?

Migdały, orzechy i goryczka - jak się jej pozbyć?
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Orzechy i migdały mają wiele powszechnie znanych walorów. Jest jednak jedna rzecz, która psuje ich smak – goryczka. Jak ją zneutralizować? Najpopularniejszym sposobem jest parzenie. Orzechy lub migdały zalewamy wrzątkiem 2-3 razy. Aby pozbyć się goryczki, migdały można także gotować ok. 5 minut w mleku, dzięki czemu pozbędziemy się goryczki. Dobrym sposobem jest również podsmażenie orzechów i migdałów na patelni lub podpieczenie ich w piekarniku. Dzięki temu skórka sama zacznie odchodzić.