Para buch, drożdże w ruch – perfekcyjne pieczywo od Boscha
Przygotowanie pięknie wypieczonego, sprężystego i pokrytego chrupiącą skórką pieczywa jest sztuką. Ciasto drożdżowe wymaga dwukrotnego wyrastania oraz starannego doboru temperatury i czasu pieczenia. Wszystkie te czynności staną się dziecinnie proste, jeżeli użyjemy piekarnika z funkcją pary marki Bosch.
W komorze piekarnika, w temperaturze około 35-40°C, ciasto doskonale wyrośnie. Użycie pary (podniesienie poziomu wilgotności) w rozgrzanym piekarniku tuż przed włożeniem ciasta sprawi, że skórka nie pęknie i będzie chrupiąca. Dzięki programowi PerfectBake, który kontroluje poziom wilgotności wypieków, ustawienie parametrów ogranicza się do wybrania odpowiedniego ciasta z menu i naciśnięcia napisu „start”. Resztę zrobi piekarnik – za każdym razem perfekcyjnie.