Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Para buch, drożdże w ruch – perfekcyjne pieczywo od Boscha

Para buch, drożdże w ruch – perfekcyjne pieczywo od Boscha
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Przygotowanie pięknie wypieczonego, sprężystego i pokrytego chrupiącą skórką pieczywa jest sztuką. Ciasto drożdżowe wymaga dwukrotnego wyrastania oraz starannego doboru temperatury i czasu pieczenia. Wszystkie te czynności staną się dziecinnie proste, jeżeli użyjemy piekarnika z funkcją pary marki Bosch.

W komorze piekarnika, w temperaturze około 35-40°C, ciasto doskonale wyrośnie. Użycie pary (podniesienie poziomu wilgotności) w rozgrzanym piekarniku tuż przed włożeniem ciasta sprawi, że skórka nie pęknie i będzie chrupiąca. Dzięki programowi PerfectBake, który kontroluje poziom wilgotności wypieków, ustawienie parametrów ogranicza się do wybrania odpowiedniego ciasta z menu i naciśnięcia napisu „start”. Resztę zrobi piekarnik – za każdym razem perfekcyjnie.