Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Przechowywanie świeżych ziół i sałaty

Przechowywanie świeżych ziół i sałaty
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Kupując świeże sioła lub sałaty zawsze liczymy się z tym, że mogą nam zwiędnąć przed podaniem i zwykle zakupu dokonujemy w ostatniej chwili. Istnieje świetny sposób aby te produkty pozostały chrupkie i świeże przez dłuższy czas. Po przyjściu do domu opłukujemy je w zimnej wodzie i zawijamy w zwilżony wodą mocny ręcznik papierowy, mocny aby nam się nie rozłaził podczas zawijania. Zioła lub sałatę owijamy w ręcznik i wkładamy do foliowej torebki w miarę szczelnej. Nie musi to być woreczek strunowy jak na zdjęciu, możemy wykorzystać folliową torebkę po zakupach tylko szczelnie w nią owińmy produkt. Następnie wkładamy do lodówki na najniższą półkę. tak zapakowane produkty będą nam służyły nawet do dwóch tygodni oczywiście zależy to również od ich jakości.