Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Puree ziemniaczane inaczej

Puree ziemniaczane inaczej
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

a polskim stole królują ziemniaki. Puree ziemniaczane nabierze innego wymiaru jeśli dodamy do gorących ugotowanych ziemniaków poza masłem także ser żółty. Jest to dobry sposób na niejadków, bo kto nie lubi ciągnącego się stopionego sera! Potrawa jest bardzo prosta. Obieramy i gotujemy ziemniaki. Jeszcze gorące dusimy, dodajemy masło i ser żółty. Jak ktoś lubi to także podsmażoną cebulkę. Puree może by dodatkiem do mięs i ryb, a może też stanowić danie główne z sałatką warzywną.