Surówka z rzodkwi białej
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Surówka z rzodkwi białej
Surówka z rzodkwi białej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do pojemnika blendera wrzuć natkę pietruszki, ząbki czosnku i zmiksuj. Dodaj jogurt i majonez. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Odstaw.
Rzodkiew umyj, obierz cienko i zetrzyj na tarce, na dużych oczkach. Odciśnij z nadmiaru wody.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Połącz startą rzodkiew z sosem jogurtowo-majonezowym. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem do smaku.
Komentarze