Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chrupiąca i soczysta sałatka z białej rzodkwi, którą warto włączyć do swojego codziennego menu. Zrobisz ją w kilka minut, a do tego potrzebujesz tylko kilku składników. Surówka skomponowana jest z rzodkwi, natki pietruszki, czosnku, jogurtu i majonezu.

Składniki

1 rzodkiew biała
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 ząbek czosnku
½ pęczka natki pietruszki
sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Do pojemnika blendera wrzuć natkę pietruszki, ząbki czosnku i zmiksuj. Dodaj jogurt i majonez. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Odstaw.

2

Rzodkiew umyj, obierz cienko i zetrzyj na tarce, na dużych oczkach. Odciśnij z nadmiaru wody.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
3

Połącz startą rzodkiew z sosem jogurtowo-majonezowym. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem do smaku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy