Surówka z kapusty kiszonej
Kapusta kiszona doskonale sprawdzi się jako surówka do obiadu. Jest niezwykle uniwersalna i pasuje do wielu dań i produktów. Znakomicie komponuje się z drobiem, wieprzowiną, wołowiną i rybami. Można...
Czytaj więcej
Kapusta kiszona doskonale sprawdzi się jako surówka do obiadu. Jest niezwykle uniwersalna i pasuje do wielu dań i produktów. Znakomicie komponuje się z drobiem, wieprzowiną, wołowiną i rybami. Można ją podać również do jaj sadzonych, kotlecików warzywnych czy grillowanego tofu. Surówka jest tak dobra, że może stanowić również samodzielną przekąskę.
Szybka surówka z kiszonej kapusty
Pyszną surówkę można przygotować dosłownie w kilka chwil. Wystarczy obrać i zetrzeć na tarce surową marchewkę i dodać ją do kapusty. Następnie z oliwy z oliwek, pieprzu, odrobiny cukru i posiekanej natki pietruszki należy przygotować sos, który podkreśla i uwydatnia smak i aromat warzyw.
Dzięki temu surówka smakuje doskonale za każdym razem. Przepis na surówkę z kapusty kiszonej można urozmaicić dodatkiem tartego jabłka oraz cebuli pokrojonej w kostkę lub piórka. Miłośnicy pikantnych smaków mogą pokusić się o sypnięcie mielonego chili lub pokrojenie kawałka świeżej papryczki.