Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

FIT DODATEK: Surówka z kiszonej kapusty i owoców

FIT DODATEK: Surówka z kiszonej kapusty i owoców
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo prosta surówka, idealna jako dodatek do obiadu.

Składniki

200 kapusty kiszonej
3 łyżki suszonej żurawiny
3 plastry ananasa
2 łyżki oleju lnianego
20 g orzechów nerkowca lub włoskich
Rozmaryn, kolendra, czarny pieprz

Opis wykonania

Kiszonki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Z dodatkiem orzechów, suszonej żurawiny i ananasa tradycyjna surówka nabiera nowego smaku.

Opis przygotowania:

  1. Kapustę delikatnie odciśnij (nie wylewaj soku!), a następnie posiekaj nożem.
  2. Połącz z żurawiną, orzechami oraz ananasem pokrojonym w kostkę.
  3. Sok z kapusty wymieszaj z olejem lnianym, kminem, kolendrą i czarnym pieprzem. Dodaj do surówki i dokładnie wymieszaj.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych