Surówka z kapusty kiszonej
4 porcje
15 min
Łatwe
4.83 (Ilość ocen: 6)
Surówka z kapusty kiszonej doskonale komponuje się z rybami, jak dorsz albo smażony karp (np. podczas kolacji wigilijnej). Kiszona kapusta ma wiele właściwości odżywczych, dlatego warto pamiętać o niej w swoje diecie i regularnie dodawać ją do przygotowywanych potraw.
Składniki
½ kg kiszonej kapusty
2 marchewki
Sól, pieprz, cukier
Łyżeczka oleju
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z kapusty kiszonej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapustę wypłucz, następne posiekaj drobno.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj w misce razem z kapustą.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Dopraw solą, pieprzem oraz cukrem dla smaku. Dodaj łyżkę oleju i całość wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Komentarze