Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.83 (Ilość ocen: 6)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Surówka z kapusty kiszonej doskonale komponuje się z rybami, jak dorsz albo smażony karp (np. podczas kolacji wigilijnej). Kiszona kapusta ma wiele właściwości odżywczych, dlatego warto pamiętać o niej w swoje diecie i regularnie dodawać ją do przygotowywanych potraw.

Składniki

½ kg kiszonej kapusty
2 marchewki
Sól, pieprz, cukier
Łyżeczka oleju

Opis wykonania

Kapustę wypłucz, następne posiekaj drobno.

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj w misce razem z kapustą.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh

Dopraw solą, pieprzem oraz cukrem dla smaku. Dodaj łyżkę oleju i całość wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4.83, Ilość ocen: 6
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Tradycyjny przepis, który zawsze się sprawdza, dodałabym tylko jeszcze jabłko i cebulę.
Radosław
Koniecznie z ziemniakami i schabowym :D idealne połączenie
Małgorzata
Klasyczna surówka pasuje prawie do każdego tradycyjnego obiadu. Bardzo często pojawia się na naszym stole
Marta
Bomba witaminowa i ogromna ilość witaminy c ;)
MiszelPiszel
Samo zdrowie!
Lalaxo
Klasyczna, idealna do smażonej ryby. Uwielbiam takie połączenia.
Magdalena Koźmińska
Do swojej surówki dodałam jeszcze kawałek jabłka i natkę pietruszki, bo bardzo lubimy :) Świetny przepis!
Marzenna
Pasuje do kotleta i do rybki.Ja dodaję dużo marchewki to nie jest kwaśna.
Ewusia1222
U mnie z jabłkiem i cebulą :) najlepsza jest wtedy :)
zielone_obloczki
Polecam ten przepis 😁
lukas.kar
Samo zdrowie na talerzu!
fiziowaaa
Tradycyjny przepis, super
Dariaa509
Bardzo dobra i bardzo zdrowa.