Zupa truskawkowa
Idealne danie na obiad w lecie to chłodnik owocowy przygotowywany z sezonowych owoców, np. truskawek. Owoce te są polecane osobom cierpiącym na anemię i schorzenia związane z nieprawidłową pracą...
Czytaj więcej
Idealne danie na obiad w lecie to chłodnik owocowy przygotowywany z sezonowych owoców, np. truskawek. Owoce te są polecane osobom cierpiącym na anemię i schorzenia związane z nieprawidłową pracą wątroby i nerek, a także niedoborem witamin. Dlatego warto przygotowywać z nich różne przysmaki. Co więcej, wcale nie trzeba spędzać dużo czasu w kuchni, aby stworzyć orzeźwiającą i aromatyczną potrawę. Sprawdź nasz przepis na wyśmienitą zupę truskawkową!
Przepis na truskawki z makaronem
Przed wrzuceniem kilograma truskawek do gorącej wody, należy je opłukać i odszypułkować. Następnie dodać cukier i zagęścić, np. kisielem truskawkowym lub mąką. Aby zupa owocowa z truskawek stała się bardziej kremowa, warto dolać do niej dwie duże łyżki śmietany. W drugim garnku należy ugotować makaron, a następnie połączyć go z zupą. Tak przygotowaną zupę truskawkową z makaronem można udekorować listkami mięty.