Pasta z awokado i jajka
2 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Pasta z awokado i jajka
Pasta z awokado i jajka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie. Poczekaj aż ostygną i obierz je ze skorupek.
Awokado przekrój wzdłuż na połowę, usuń pestkę i za pomocą widelca lub łyżki wybierz miąższ.
Porada
Majonez możesz zastąpić odrobiną oliwy z oliwek. Jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki możesz również dodać drobno posiekaną cebulę szalotkę.
Oddzielone od skóry awokado skrop niewielką ilością soku z limonki. Uchronisz je w ten sposób przed ciemnymi plamami.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Jajka posiekaj na drobno, dodaj awokado i czosnek, następnie całość rozgnieć widelcem na gładką masę lub użyj do tego celu miksera.
Szczypiorek posiekaj i dodaj do masy z jajek i awokado, całość dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, dołóż niewielką ilość majonezu i dokładnie wymieszaj.
Komentarze