Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jajko - od niego zaczynamy ciasto naleśnikowe

Jajko - od niego zaczynamy ciasto naleśnikowe
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Dlaczego najpierw jajko? Podczas miksowania jajko, które jako pierwsze ląduje w misce sprawia, że produkty sypkie czyli mąka i cukier nie lepią się do ścianek naczynia, jak to bywa w przypadku gdy najpierw wsypiemy mąkę. Wtedy całe ścianki naczynia są oklejone mąką co bywa uciążliwe.