Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Płyty indukcyjne Bosch minimalizują ryzyko przypalenia potraw

Płyty indukcyjne Bosch minimalizują ryzyko przypalenia potraw
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Niewłaściwy dobór temperatury grzania przy smażeniu zawsze kończy się w podobny sposób: przypalone potrawy, a często również zadymiona kuchnia i unoszący się w powietrzu przykry zapach spalenizny. Skutecznym rozwiązaniem problemu jest funkcja PerfectFry oferowana przez płyty indukcyjne Bosch.

PerfectFry, zgodnie z nazwą, zapewnia perfekcyjny dobór temperatury smażenia, duszenia czy odparowywania potraw. Wystarczy, że wybierzemy potrawę, a płyta sama dopilnuje, by była perfekcyjnie przygotowana – bez ryzyka przypalenia. Użytkowanie sprzętu jest maksymalnie uproszczone: w instrukcji obsługi płyty odnajdujemy potrzebną nam potrawę i sprawdzamy, jaki poziom grzania będzie dla niej optymalny. Po rozpoczęciu smażenia, możemy zająć się innymi czynnościami w kuchni – PerfectFry dopilnuje, żeby nasze steki były idealnie wysmażone, a omlet tylko lekko zarumieniony.