Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Płyty indukcyjne Bosch minimalizują ryzyko przypalenia potraw

Płyty indukcyjne Bosch minimalizują ryzyko przypalenia potraw
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Niewłaściwy dobór temperatury grzania przy smażeniu zawsze kończy się w podobny sposób: przypalone potrawy, a często również zadymiona kuchnia i unoszący się w powietrzu przykry zapach spalenizny. Skutecznym rozwiązaniem problemu jest funkcja PerfectFry oferowana przez płyty indukcyjne Bosch.

PerfectFry, zgodnie z nazwą, zapewnia perfekcyjny dobór temperatury smażenia, duszenia czy odparowywania potraw. Wystarczy, że wybierzemy potrawę, a płyta sama dopilnuje, by była perfekcyjnie przygotowana – bez ryzyka przypalenia. Użytkowanie sprzętu jest maksymalnie uproszczone: w instrukcji obsługi płyty odnajdujemy potrzebną nam potrawę i sprawdzamy, jaki poziom grzania będzie dla niej optymalny. Po rozpoczęciu smażenia, możemy zająć się innymi czynnościami w kuchni – PerfectFry dopilnuje, żeby nasze steki były idealnie wysmażone, a omlet tylko lekko zarumieniony.