Kanapka ze śledziem | Akademia Smaku

4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Śledzie kochają cebulę i dobre pieczywo żytnie. Jeśli dodasz do niego twaróg z ziołami, będzie to kanapka idealna!
Składniki
4 filety ze śledzia
4 kromki pieczywa na zakwasie
120 g twarogu tłustego
1 łyżka świeżych ziół
masło do posmarowania pieczywa
sól i pieprz do smaku
cebula czerwona lub biała
koper do posypania
Kanapka ze śledziem
Kanapka ze śledziem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Twaróg wymieszaj z ziołami, dopraw solą i pieprzem.

Pieczywo posmaruj masłem, ułóż twaróg z ziołami, płat śledzia, plastry cebuli i świeży koper.
Komentarze