Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

17 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krewetki podsmażam jako 1, następnie łącze z Cała reszta i makaronem ugotowanym al dente, dodaje wino,pietruszkę, smacznego!

Składniki

500 g - makaron pełnoziarnisty, olej kokosowy do podsmażenia krewetek, czosnek, chili (ostra papryka w proszku lub 1 ostra papryczka), 2 żabki czosnku, 20 krewetek (tiger), duża kiść pomidorków cherry, białe wino, pół pęczka pietruszki/kolendry, sól, pieprz

Opis wykonania

Wrzucam na patelnie olej kokosowy, czosnek i chili. Następnie krewetki (wcześniej zamarynowane ; sól, pieprz, cytryna) wrzucam na patronacie, podsmażam, dodaje pomidorki, wino białe, czekam żeby sos sie zredukował, dodaje makaron ugotowany al dente, wszystko mieszam, nakładam na talerze, posypuje świeża pietruszka. Takie proste, a jakże smaczne....! ;)
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych