Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krewetkowy w zachwycie

Opis wykonania

Kalafiorowe risotto z groszkiem i bobem z dodatkiem krewetek (ew jak na zdjęciu mieszanki owoców morza).

1. Różyczki kalafiora siekamy na drobne części. Cebulę kroimy w kostkę a bób obieramy ze skórki. 2. W rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i podsmażamy cebulę, następnie dodajemy kalafior i podlewamy białym winem. Czekamy aż cały płyn odparuje. 3. Kolejno dodajemy ok 75ml bulionu, czekamy aż płyn odparuje. Dodajemy bób, groszek i resztę wywaru. 4. Następnie dodajemy jogurt i parmezan. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą i pieprzem. 5. Na plateni rozgrzewamy resztę oleju i wrzucamy owoce morza. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i tymiankiem. Zdejmujemy z ognia. Od razu podajemy owoce morza z risotto, które dodatkowo można udekorować natką pietruszki lub sproszkowaną ostrą papryką. Smacznego!