Kulki mozzarelli w oliwkowej panierce
3 porcje
30 min
Średnie
Składniki
Kulki mozzarelli w oliwkowej panierce
Kulki mozzarelli w oliwkowej panierce
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozgrzej piekarnik: Air Fry 210 °C
Wyjmij kulki mozzarelli z opakowania i pozostaw je do dokładnego odsączenia na sicie (przez co najmniej 30 minut).
Odsącz oliwki z solanki lub oleju na sicie.
Umieść mąkę i jajko w osobnych miskach. Ubij jajko widelcem.
Drobno posiekaj oliwki i umieść w trzeciej misce, wymieszaj z bułką tartą panko, przyprawami i solą czosnkową.
Wrzuć kulki mozzarelli najpierw do mąki, następnie do jajka, a potem do bułki tartej panko z oliwkami
Umieść blachę do pieczenia Air Fry na blasze uniwersalnej i ułóż na niej mozzarellę.
Spryskaj kulki mozzarelli równomiernie oliwą z oliwek.
Wsuń blachę do smażenia Air Fry na środkowy poziom piekarnika a blachę uniwersalną na poziom najniższy.
Piecz przy użyciu funkcji Air Fry. Nie ma potrzeby obracania kulek mozzarelli.
Wskazówka: Air Fry w temperaturze 210 °C, 8-10 minut
Komentarze