


Nieoczywiste curry z wołowiną i kaszką kukurydzianą to bardzo aromatyczne pobudzające danie idealne na jesienną szarość
cebule ,czosnek,natkę,anchois drobno siekamy. Antrykot kroimy na cienkie chude paski do miski wlewamy 3łyżki oleju whisky,pieprz cayenne,paprykę wędzoną,2 łyżeczki curry,sos worcestershire,Wszystko mieszamy by składniki się połączyły,do miski z marynatą wrzucamy antrykot i marynujemy przynajmniej dwie godziny.Pół godziny przed smażeniem wyciągamy mięso z lodówki ,na głębokiej patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej na którym przesmażamy wołowinę.Przesmażoną wołowinę ściągamy z patelni ,na tą samą patelnie wrzucamy masło a następnie cebule z czosnkiem.Gdy cebula się zeszkli dorzucamy łyżkę curry i pastę curry mieszając, chwile smażymy i wsypujemy mąkę gdy wszystkie składniki się połączą wlewamy mleczko kokosowe mieszamy.Gdy mleczko się zagotuje dodajemy przecier pomidorowy a po chwili wcześniej przesmażoną wołowinę.Po około 5 min wrzucamy anchois przykrywamy patelnie i dusimy aż mięso będzie miękkie zwykle 30 min wystarczy od czasu do czasu mieszamy. .15min przed końcem duszenia dodajemy soczewice razem z zalewą.Curry podajemy z kaszką kukurydzianą lub ryżem .Nakladamy na talerz kaszkę curry i posypujemy natką z pietruszki.Paste curry proponuję zrobić samemu