Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

16 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Pierożki z ciasta francuskiego, pachnące świeżymi ziołami, mogą być świetnym pomysłem na imprezowy finger food! Zobacz, jak je przygotować.

Składniki

1 ciasto francuskie
1 opakowanie ricotty
1 łyżka mix ziół świeżych
8 plastrów boczku
sól do smaku
jajko zmącone do posmarowania

Opis wykonania

Ricottę wymieszaj z ziołami i posól do smaku.  

Plastry boczku pokrój na mniejsze kawałki.

Ciasto francuskie pokrój w kwadraty. 

Na każdym kwadracie ułóż plaster boczku i farsz z ricotty.

Dobrze zamknij, posmaruj rozmąconym jajkiem i włóż do piekarnika.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu. 

Bosh Logo
Bosh

Piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy