Pierożki z ciasta francuskiego
![Pierożki z ciasta francuskiego](https://akademiasmaku.pl/storage/7953/conversions/pierozki-z-ciasta-francuskiego-5141-single.webp)
16 porcje
30 min
Łatwe
Pierożki z ciasta francuskiego, pachnące świeżymi ziołami, mogą być świetnym pomysłem na imprezowy finger food! Zobacz, jak je przygotować.
Składniki
1 ciasto francuskie
1 opakowanie ricotty
1 łyżka mix ziół świeżych
8 plastrów boczku
sól do smaku
jajko zmącone do posmarowania
Pierożki z ciasta francuskiego
Pierożki z ciasta francuskiego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10379/conversions/440oF1JQAbmBIq-thumb.webp)
Ricottę wymieszaj z ziołami i posól do smaku.
Plastry boczku pokrój na mniejsze kawałki.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10380/conversions/QSG3U2vZnm5qzi-thumb.webp)
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty.
Na każdym kwadracie ułóż plaster boczku i farsz z ricotty.
Dobrze zamknij, posmaruj rozmąconym jajkiem i włóż do piekarnika.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10381/conversions/91hKFf9XfiA3TM-thumb.webp)
Piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze