Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Soczysty rostbef z grillowaną cebulką i maślaną kukurydzą

Soczysty rostbef z grillowaną cebulką i maślaną kukurydzą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Soczysty rostbef z grillowaną cebulką i maślaną kukurydzą

Składniki

4 szt. rostbef
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
4 szt. kolba kukurydzy
4 łyżeczka masło
2 łyżka olej
1 szt. cebula

Opis wykonania

Cztery porcje rostbefu wyjmij z lokówki na ok 20 minut przed grillowaniem. Posyp solą i pieprzem. Kukurydze posyp solą natrzyj łyżeczką masła każdą i zawiń w folię aluminiową. Zacznij je grillować na patelni obracając co jakiś czas. Następnie na drugiej patelni zacznij grillować rostbef kilka minut z każdej strony. Potnij w krążki cebulę cukrowa lub czerwoną. Karmelizuj na suchej patelni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych