Soczysty rostbef z grillowaną cebulką i maślaną kukurydzą
4 porcje
10 min
Łatwe
Soczysty rostbef z grillowaną cebulką i maślaną kukurydzą
Składniki
4 szt. rostbef
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
4 szt. kolba kukurydzy
4 łyżeczka masło
2 łyżka olej
1 szt. cebula
Soczysty rostbef z grillowaną cebulką i maślaną kukurydzą
Soczysty rostbef z grillowaną cebulką i maślaną kukurydzą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cztery porcje rostbefu wyjmij z lokówki na ok 20 minut przed grillowaniem. Posyp solą i pieprzem. Kukurydze posyp solą natrzyj łyżeczką masła każdą i zawiń w folię aluminiową. Zacznij je grillować na patelni obracając co jakiś czas. Następnie na drugiej patelni zacznij grillować rostbef kilka minut z każdej strony. Potnij w krążki cebulę cukrowa lub czerwoną. Karmelizuj na suchej patelni.
Komentarze