Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty a jednocześnie najpyszniejszy makaron.Mój przepis jest wersją ze śmietaną. Polecam.

Składniki

350g. makaronu spaghetti
200g. wędzonego boczku
1 średnia cebula
50ml. białego wytrawnego wina
50g masła klarowanego
200ml. śmietany 36%
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
2 ząbki drobno siekanego czosnku
3 kurze żółtka
2 łyżki potartego parmezanu
pomidorki koktajloe do dekoracji

Opis wykonania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W między czasie boczek,cebulę kroimy w kostkę.Makaron odcedzamy.Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy boczek lekko rumienimy dodajemy cebulę,czosnek,chwilę smażymy,zalewamy winem,redukujemy aż alkohol wyparuje i zostanie sam aromat,dodajemy pietruszkę,wrzucamy makaron.Śmietanę i żółtka mieszamy razem wlewamy na patelnię energicznie mieszamy,doprawiamy do smaku. Spaghetti dzielimy na porcję każdą posypujemy parmezanem,dekorujemy pomidorkami.SMACZNEGO
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych