


Klasyczny stek, słodko-pikantny śliwkowy sos BBQ a do tego delikatne pure gruszkowo-pietruszkowe i wyraziste smażone serki .
Przed rozpoczęciem wyjmij steki z lodówki do uzyskania temp. pokojowej. Śliwkowy sos BBQ Rozgrzej olej w małym rondelku. Cebulę,pomidory i śliwki pokrój w kostkę,i wrzuć do rondla Dopraw całość Papryką ostrą i słodką , solą oraz cukrem brązowym. Gotuj bez przykrycia przez ok 10-15 min na małym ogniu. Zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez sito 2 razy. Podgrzej i dodaj łyżkę zimnego masła ( nie gotuj ) Pure Gruszkowo-Pietruszkowe Rozgrzej mały garnek obierz pietruszkę i gruszkę , z gruszki usuń gniazda nasienne , pokrój w kostkę i wrzuć do garnka bez tłuszczu , praż przez ok.2 min dodaj łyżkę masła , łyżeczkę miodu , anyż,goździki,kardamon,tymianek i natkę i duś na wolnym ogniu do miękkości wyjmij przyprawy korzenne i gałązki tymianku i pietruszki zmiksuj na gładką masę i przetrzyj przez sito posyp czarnuszką Panierowany Camembert Paluszki grissini zmiksuj lub pokrusz, i o panieruj w nich kawałki camemberta 2 razy całość smaż na głębokim tłuszczu do zrumienienia Steki rozgrzej patelnie do momentu dymienia Steki nasmaruj olejem Lekko natrzyj solą Smaż ze wszystkich 4 stron do zrumienienia razem z Czosnkiem i Rozmarynem Daj mięsu odpocząć i dokończ w piecu na 100 stopni