Tagliatelle truskawkowe
4 porcje
Średnie
Sezon w pełni, truskawki coraz tańsze. Najlepiej użyć owoców z zaufanego źródła, a własne są najlepsze. Kolejny obiad na słodko <3
Składniki
300 g tagliatelle
200 g świeże truskawki
50 g słodka śmietana
50 g cukier trzcinowy
Tagliatelle truskawkowe
Tagliatelle truskawkowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą), przekładamy do garnka.
W między czasie:
Truskawki myjemy, szypułkujemy, i razem z cukrem oraz śmietaną blendujemy.
Sos dodajemy do makaronu, dokładnie łączymy z makaronem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze